JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Indemnizaţie de şomaj. Mod de stabilire. Primă de fidelitate acordată la încetarea contractului individual de muncă prin acord. Natură juridică

31 aug. 2012
Vizualizari: 72
  • C. muncii: art. 55 lit. b)
  • H.G. nr. 174/2002: art. 191

Suma primită de salariată în ultima lună de activitate nu se încadrează în niciuna dintre excepțiile de la plata contribuției pentru șomaj, ceea ce înseamnă că în mod corect angajatorul a reținut și virat această contribuție.
Întrucât pentru această sumă s-a platit contribuția de asigurări pentru șomaj, recurenta avea obligația să o includă în calculul indemnizației de șomaj cuvenită reclamantei, în acest sens fiind dispozițiile art. 191 din normele de aplicare a Legii nr. 76/2002, aprobate prin H.G. nr. 174/2002, astfel cum au fost modificate prin H.G. nr. 113/2011, potrivit cărora prin salariu de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, prevăzut la art. 39 alin. (2) lit. b) din lege, se înțelege baza lunară de calcul al contribuției individuale la bugetul asigurărilor pentru șomaj prevăzută la titlul IX2 «Contribuții sociale obligatorii» din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, pe ultimele 12 luni în care s-a realizat stagiul de cotizare.

(Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă, decizia nr. 4454 din 31 august 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Indemnizație de șomaj. Mod de stabilire. Primă de fidelitate acordată la încetarea contractului individual de muncă prin acord. Natură juridică was last modified: februarie 15th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.