JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Închiderea procedurii de faliment, fără a se da posibilitatea debitorului sau creditoarei să formuleze obiecţiuni la raport. Nelegalitate

6 oct. 2022
Vizualizari: 47
  • Legea nr. 85/2014: art. 167
  • Legea nr. 85/2014: art. 175

În conformitate cu dispozițiile art. 175 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, o procedură de faliment va fi închisă atunci când judecătorul-sindic a aprobat raportul final, când toate fondurile sau bunurile din averea debitorului au fost distribuite și când fondurile nereclamate au fost depuse la bancă. Aceste dispoziții se coroborează cu dispozițiile art. 167 alin 1, care arată că după ce raportul final a fost întocmit, lichidatorul judiciar va lua masuri privind publicarea acestuia in BPI, in vederea observarii acestuia de catre creditori și debitor.
Neverificând dacă raportul final a fost publicat în BPI, judecatorul sindic a perseverat în greșeală și nu a convocat nici adunarea creditorilor, conform dispozițiilor art. 167 alin 1 din Legea nr. 85/2014, ședință care trebuia ținută în termen de 30 de zile de la data publicării raportului final.
Prin urmare, în cauză, se constată că judecatorul sindic în mod greșit a pronunțat soluția de închidere a procedurii, fără să dea posibilitatea debitorului sau creditoarei să formuleze obiecțiuni la raport.

(Curtea de Apel Craiova, secția a II-a civilă, decizia nr. 472 din 6 octombrie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Închiderea procedurii de faliment, fără a se da posibilitatea debitorului sau creditoarei să formuleze obiecțiuni la raport. Nelegalitate was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.