JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre pronunțată în recurs fără a fi evocat fondul. Inadmisibilitatea revizuirii

12 dec. 2017
Vizualizari: 95
  • C. proc. civ. din 1865: art. 322 alin. (3)

Este inadmisibilă revizuirea declarată împotriva hotărârii instanței de recurs prin care a fost respins ca nefondat recursul, în această cale de atac nefiind evocat fondul pricinii. În speță, hotărârea pronunțată în recurs nu a dat o altă dezlegare raportului juridic dedus judecății, astfel că decizia atacată nu întrunește cerințele legale în raport de care să poată fi supusă revizuirii, deoarece, deși este dată în recurs, în cuprinsul ei nu a fost evocat fondul, împrejurare care conduce la soluția de respingere a cererii ca inadmisibilă, conform art. 322 alin. 3 C. proc. civ.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 2006 din 12 decembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre pronunțată în recurs fără a fi evocat fondul. Inadmisibilitatea revizuirii was last modified: iunie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.