JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre judecătorească pronunţată în străinătate. Suspendare provizorie a executării silite. Instanţa competentă material

29 nov. 2011
Vizualizari: 230
  • C. proc. civ.: art. 373 alin. (2)
  • C. proc. civ.: art. 400 alin. (1)
  • Regulamentul CE nr. 2201/2003: art. 42 alin. (1)
  • Regulamentul CE nr. 2201/2003: art. 47

Prin art. 47 din Regulamentul CE nr. 2201/2003 și art. 42 alin. (1) se dispune în sensul că orice hotărâre pronunțată de instanța altui stat membru se execută de statul membru în aceleași condiții ca și în cazul în care aceasta ar fi fost pronunțată în acest stat membru.
În consecință, competenta de soluționare a unei cereri având ca obiect suspendarea provizorie a executării silite a unei hotărâri judecătorești pronunțate în străinătate până la soluționarea cererii de suspendare formulată în cadrul contestației la executare aparține judecătoriei în raza căreia se realizează executarea silită, nefiind prevăzute reglementări de excepție în dreptul intern.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3889 din 29 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Hotărâre judecătorească pronunțată în străinătate. Suspendare provizorie a executării silite. Instanța competentă material was last modified: iulie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.