JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dovada dreptului de proprietate asupra imobilului preluat de stat, în condițiile în care în decretul de expropriere figura o altă persoană decât cel care avea înscris dreptul de proprietate în cartea funciară deschisă în baza Decretului – Lege nr. 115/1938

10 feb. 2012
Vizualizari: 84
  • Decretul - Lege nr. 115/1938: art. 17
  • Legea nr. 10/2001: art. 23
  • Legea nr. 10/2001: art. 24
  • N.M. de aplicare a Legii nr. 10/2001: art. 1.4
  • N.M. de aplicare a Legii nr. 10/2001: art. 23.1

În condițiile în care partea reclamantă înfățișează instanței un extras de carte funciară, indicat în art. 23.1 lit. a) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 10/2001 ca făcând parte din categoria înscrisurilor doveditoare ale dreptului de proprietate și dat fiind efectul constitutiv al înscrierii în cartea funciară în privința dreptului de proprietate, este lipsit de relevanță faptul că în anexele decretului de expropriere cu privire la imobilul solicitat a fi restituit, figurează o altă persoană.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 893 din 10 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dovada dreptului de proprietate asupra imobilului preluat de stat, în condițiile în care în decretul de expropriere figura o altă persoană decât cel care avea înscris dreptul de proprietate în cartea funciară deschisă în baza Decretului – Lege nr. 115/1938 was last modified: octombrie 12th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.