JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dobândirea dreptului de proprietate prin adjudecare. Acţiune în evacuare. Admisibilitate

18 ian. 2011
Vizualizari: 56
  • C. civ.: art. 1410 şi urm.
  • C. proc. civ.: art. 518 alin. (1)
  • C.civ.: art. 480

Potrivit dispozițiilor art. 518 alin. (1) C. proc. civ., prin actul de adjudecare proprietatea imobilului sau un alt drept real ce a făcut obiectul urmăririi silite se transmite de la debitor la adjudecatar, actul de adjudecare fiind un mod de dobândire a proprietății.
Instrumentul juridic aflat la îndemâna adjudecatarului bunului pentru apărarea folosinței bunului, ca dezmembrământ al dreptului de proprietate, este acțiunea în evacuare, iar nu acțiunea în revendicare.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 169 din 18 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dobândirea dreptului de proprietate prin adjudecare. Acțiune în evacuare. Admisibilitate was last modified: septembrie 3rd, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.