JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Distribuţie de energie electrică. Deconectarea consumatorului de la reţea în cazul consumului fraudulos. Acţiune în obligarea la reluarea furnizării energiei. Calitate procesuală pasivă

18 ian. 2012
Vizualizari: 101
  • Legea nr. 13/2007: art. 56 alin. (3)

Dispozițiile art. 56 alin. (3) din Legea nr. 13/2007 dau posibilitatea legală operatorului de distribuție să deconecteze pe consumator de la rețeaua electrică în cazul consumului fraudulos, același operator având dreptul și obligația de conectare a consumatorului la rețeaua electrică. Prin urmare, în cazul unei acțiuni prin care se solicită reluarea furnizării energiei electrice, nu are calitate procesuală pasivă operatorul care are doar atribuții de facturare și comercializare a energiei și nu de distribuție a acesteia.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 53 din 18 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Distribuție de energie electrică. Deconectarea consumatorului de la rețea în cazul consumului fraudulos. Acțiune în obligarea la reluarea furnizării energiei. Calitate procesuală pasivă was last modified: august 2nd, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.