JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Demisie fără indicarea termenului de preaviz. Efecte

12 sept. 2016
Vizualizari: 81
  • C. muncii: art. 81 alin. (7)

Chiar dacă cererea de demisie nu menționează termenul de preaviz, acesta este cel prevăzut de contractul individual de muncă, astfel încât, în temeiul art. 81 alin. (7) din Codul muncii, contractul individual de muncă încheiat între părți încetează la data expirării termenului de preaviz, în condițiile în care angajatorul nu a înțeles să renunțe total ori parțial la termenul de preaviz. Împrejurarea că salariatul nu prestează, în interiorul termenului de preaviz, activitate pentru angajator nu împiedică încetarea contractului individual de muncă, prin demisie, la împlinirea termenului de preaviz, atâta timp cât acesta nu a dispus, până la expirarea termenului de preaviz, concedierea disciplinară a angajatului pentru absențele nemotivate din această perioadă.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 949 din 12 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Demisie fără indicarea termenului de preaviz. Efecte was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.