JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Deducere T.V.A. Dovada faptului că lucrurile sau achiziţiile au fost efectuate în scopul realizării obiectului de activitate, în scopul afacerii

11 ian. 2011
Vizualizari: 88
  • (I.C.C.J.
  • decizia nr. 495 din 6 martie 2019)
  • s. I civ.

Achiziționarea unui imobil cu intenția reală, dovedită, de schimbare a sediului social și mutarea acestuia în imobilul achiziționat, se circumscrie sferei noțiunii de operațiune taxabilă, prevăzută de art. 145 alin. (2) lit. a) C. fisc.
Organele de control fiscal au obligația de a avea în vedere circumstanțele edificatoare ale fiecărei caz și de a aprecia în mod obiectiv intenția persoanei de a încheia operațiunea taxabilă.
Achiziția de bunuri electronice și echipamente de navigație destinate a fi utile mediului social, respectiv desfășurării obiectului principal de activitate, este o operațiune pentru care se conferă dreptul de deducere T.V.A

(Curtea de Apel Targu-Mureș., s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal. decizia nr. 4 din 11 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Deducere T.V.A. Dovada faptului că lucrurile sau achizițiile au fost efectuate în scopul realizării obiectului de activitate, în scopul afacerii was last modified: iulie 21st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.