JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decăderea din drepturile conferite de brevetul de invenție. Despăgubiri acordate autorilor invenției în calitate de autori ai unei realizări tehnice

5 iul. 2012
Vizualizari: 76
  • art. 43
  • art. 44
  • art. 67
  • Legea nr. 64/1991: art. 39

Autorii unei invenții sunt îndreptățiți la despăgubiri constând în contravaloarea drepturilor de autor, chiar dacă brevetul de invenție nu mai este valabil, în condițiile în care contractul de cesiune, prin care au fost negociate drepturile cuvenite lor, a fost încheiat după data la care a operat decăderea din drepturi decurgând din brevetul de invenție, iar părțile erau în cunoștință de cauză în legătură cu situația juridică a brevetului, în sensul că acesta nu mai este protejat, ca urmare a operării decăderii.

(Î.C.C.J., secția a I civilă, decizia nr. 4080 din 5 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decăderea din drepturile conferite de brevetul de invenție. Despăgubiri acordate autorilor invenției în calitate de autori ai unei realizări tehnice was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.