JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Creanţă bugetară contestată în procedura contenciosului fiscal. Înscrierea cu titlu provizoriu a creanţei în tabelul preliminar. Nelegalitate. Admiterea înscrierii creanţei bugetare ca şi creanţă pură şi simplă

23 iun. 2016
Vizualizari: 48
  • C. proc. fisc.: art. 141

Chiar dacă titlul de creanță fiscală este contestat, titlul executoriu fiscal nu își pierde puterea executorie, așa încât creanța pe care o constată trebuie considerată ca fiind una certă, lichidă și exigibilă; întrucât actul constatator al creanței se comportă ca unul pur și simplu, creditorul este îndreptățit să obțină executarea obligației de către debitorul său, ceea ce, în procedura insolvenței, implică recunoașterea dreptului de vot în adunarea generală a creditorilor și dreptul la distribuiri de sume.

(Curtea de Apel Timișoara, s. a II-a civ., decizia nr. 525 din 23 iunie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Creanță bugetară contestată în procedura contenciosului fiscal. Înscrierea cu titlu provizoriu a creanței în tabelul preliminar. Nelegalitate. Admiterea înscrierii creanței bugetare ca și creanță pură și simplă was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.