JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contracte. Calificarea convenţiei părţilor. Contract de intermediere

23 apr. 2019
Vizualizari: 29
  • NCC: art. 2096

Obligația identificării unui terț în vederea încheierii unei convenții de vânzare a unui bun corespunde întrutotul obligației ce incumbă intermediarului într un contract de intermediere, definit de art. 2096 C. civ. drept „ contractul prin care intermediarul se obligă față de client să îl pună în legătură cu un terț în vederea încheierii unui contract”.
În aceste condiții, față de mențiunea reclamantului din cuprinsul cererii de chemare în judecată în sensul că obiectul convenției a constat în procurarea de către pârât a unui autoturism în schimbul sumei de 5.000 de euro și având în vedere că înscrisurile depuse confirmă că, ulterior, urmare a demersurilor pârâtului, între reclamant și numitul S.S. s a încheiat contractul de cesiune cu privire la un autoturism marca AUDI Break, înmatriculat în prezent pe numele reclamantului, convenția părților trebuie calificată drept un contract de intermediere.

(Curtea de Apel Craiova, Decizia nr. 474/23.04.2019 – Secția I civilă)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contracte. Calificarea convenției părților. Contract de intermediere was last modified: decembrie 26th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.