JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de investiţie. Clauză de neconcurenţă. Conţinutul obligaţiei de neconcurenţă. Interpretare

21 nov. 2012
Vizualizari: 110
  • Legea nr. 21/1996: art. 5 alin.(1)

În cazul în care printr-un contract de investiție părțile au convenit că nu vor desfășura activități concurențiale în domeniul fabricației oxidului de zinc pe o durată de 5 ani, simpla operațiune de lichidare a stocului de oxid de zinc deținut de către una dintre părți nu intră în conținutul obligației de neconcurență pentru a fi considerată o încălcare a acesteia, ci reprezintă doar o modalitate de evitare a producerii unui prejudiciu în patrimoniul respectivei părți.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 4609 din 21 noiembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de investiție. Clauză de neconcurență. Conținutul obligației de neconcurență. Interpretare was last modified: decembrie 2nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.