JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de arendare. Cesionarea de către arendaş arendatorului a sumelor încasate cu titlu de subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Condiţii şi efecte

18 apr. 2019
Vizualizari: 183
  • d)
  • NCC: art. 1566
  • NCC: art. 1578 alin. (1)
  • O.U.G. nr. 125/2006: art. 3 lit. c)
  • O.U.G. nr. 125/2006: art. 6
  • Regulamentul (CE) nr. 1306/2013: art. 11

Beneficiarul sumelor acordate cu titlu de subvenție este doar cel ce cultivă terenurile respective, iar A.P.I.A. are atribuția de a primi, autoriza și executa plățile către cei ce pot beneficia de aceste subvenții, însă, o dată stabilit dreptul acestor persoane asupra acestor subvenții, acestea pot dispune în mod liber de sumele respective, neexistând nicio dispoziție legală în dreptul Uniunii Europene sau în dreptul național care să stabilească o afectațiune specială pentru sumele respective. Așadar, părțile contractului de arendare pot încheia un contract de cesiune de creanță prin care arendașul să cesioneze arendatorului sumele acordate de A.P.I.A. cu titlu de subvenție în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 899 din 18 aprilie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de arendare. Cesionarea de către arendaș arendatorului a sumelor încasate cu titlu de subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Condiții și efecte was last modified: iulie 17th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.