JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contopirea pedepselor conform prevederile art. 61 alin. (1) C. pen.

8 feb. 2011
Vizualizari: 80
  • C. pen.: art. 34
  • C. pen.: art. 61

Conform dispozițiilor art. 61 alin. (1) C. pen. pedeapsa stabilită pentru infracțiunea săvârșită ulterior și restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Atunci când legiuitorul face referire la pedeapsa stabilită, are în vedere pedeapsa individualizată de instanță pentru fiecare infracțiune în parte, iar pedeapsa aplicată este pedeapsa rezultată în urma concursului de infracțiuni. Semnificația termenilor de pedeapsă stabilită și pedeapsa aplicată se desprinde din cuprinsul art. 34 C. pen.

(Curtea de Apel Alba Iulia, secția penală, decizia nr. 133 din 8 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contopirea pedepselor conform prevederile art. 61 alin. (1) C. pen. was last modified: septembrie 5th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.