JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație împotriva raportului de activitate depus de lichidatorul judiciar. Anularea în parte a acestuia, în ceea ce privește măsura de reconvocare a adunării creditorilor

6 oct. 2022
Vizualizari: 60
  • Legea nr. 85/2006

Potrivit art. 21 alin. 2) din Legea 85/2006, debitorul persoană fizică, administratorul special al debitorului persoană juridică, oricare dintre creditori, precum și orice altă persoană interesată pot face contestație împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar, împotriva raportului practicianului în insolvență, întocmit în baza art. 21 alin. 1 din același act normativ, însă, cum corect a punctat recurenta, în cadrul raportului contestat, nu a luat vreo măsură, în sensul dispus de către prima instanță. Astfel, măsura practicianului de a solicita reconvocare a adunării creditorilor in vederea avansării de sume de bani necesare continuării procedurii, este o măsură legală, circumscriindu-se atribuțiilor lichidatorului judiciar, reglementate în cadrul art. 13 și 20 alin. 1 lit. g) din Legea 85/2006.

(Curtea de Apel Oradea, Secția a II-a civilă, decizia nr. 129 din 6 octombrie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație împotriva raportului de activitate depus de lichidatorul judiciar. Anularea în parte a acestuia, în ceea ce privește măsura de reconvocare a adunării creditorilor was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.