JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Consilier local. Încălcarea regimului juridic al conflictului de interese

13 nov. 2019
Vizualizari: 97
  • Legea 176/2010
  • Legea nr. 161/2003: art. 70
  • Legea nr. 161/2003: art. 77
  • Legea nr. 215/200: art. 46

Este legală constatarea ANI privind existența conflictului de interese în privința persoanei care, exercitând funcția de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului local prin care a fost aprobată cumpărarea unui teren aflat în proprietatea sa și a soției sale.
Faptul că persoana în cauză s-a abținut de la vot, în ședința în cadrul căreia a adoptată hotărârea amintită, nu este de natură să conducă la concluzia că aceasta a respectat principiile legal instituite pentru prevenirea conflictului de interese în exercitarea funcțiilor publice întrucât, interdicția legală – instituită în scopul de a preveni influențarea hotărârii prin prezența la deliberări a unei persoane interesate – vizează nu doar exercitarea dreptului de vot ci și participarea la deliberare.

(ICCJ, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 5589 din 13 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Consilier local. Încălcarea regimului juridic al conflictului de interese was last modified: noiembrie 19th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.