JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Concediere din motive neimputabile. Desfiinţarea efectivă a postului dispusă în scopul eficientizării societăţii. Cauză reală şi serioasă

26 sept. 2012
Vizualizari: 117
  • C. muncii: art. 65-66

Angajatorul poate dispune concedierea salariatului pentru motive care nu țin de persoana acestuia, ca urmare a desființării locului de muncă ocupat de salariat; desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă și să aibă o cauză reală și serioasă. Atât criteriile de selecție a personalului cu privire la care se dispune concedierea, cât și modalitatea de reorganizare a activității reprezintă apanajul exclusiv al unității angajatoare, nefiind supuse cenzurii instanței.

(Curtea de Apel Ploiești, secția I civilă, decizia nr. 3112 din 26 septembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Concediere din motive neimputabile. Desființarea efectivă a postului dispusă în scopul eficientizării societății. Cauză reală și serioasă was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.