JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competenţă. Măsuri preventive. Cameră preliminară. Contestaţie

24 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 36
  • NCPP: art. 205

În temeiul dispozițiilor art. 205 alin. (1) C. proc. pen., contestația împotriva încheierii prin care judecătorul de cameră preliminară de la instanța sesizată cu rechizitoriu dispune asupra măsurilor preventive se depune la judecătorul de cameră preliminară care a pronunțat încheierea atacată și se înaintează judecătorului de cameră preliminară de la instanța ierarhic superioară, competența de soluționare a contestației fiind reglementată în raport cu judecătorul de cameră preliminară care a pronunțat încheierea atacată. Prin urmare, în cazul în care judecătorul de cameră preliminară de la instanța sesizată cu rechizitoriu dispune menținerea arestării preventive și, ulterior, își declină competența de soluționare a cauzei pentru necompetență teritorială, contestația împotriva încheierii prin care s-a dispus menținerea arestării preventive se soluționează de judecătorul de cameră preliminară de la instanța ierarhic superioară în raport cu judecătorul de cameră preliminară care a pronunțat încheierea de menținere a arestării preventive, iar nu de judecătorul de cameră preliminară de la instanța ierarhic superioară în raport cu instanța în favoarea căreia s-a declinat competența.

(I.C.C.J., s. pen., încheierea nr. 588 din 24 octombrie 2017 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competență. Măsuri preventive. Cameră preliminară. Contestație was last modified: aprilie 5th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.