JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Compensaţia lunară pentru chirie. Aplicabilitatea dispoziţiilor legale privitoare la reducerea cu 25% a compensaţiei lunare pentru chirie tuturor categoriilor de beneficiari ai acestei compensaţii

16 nov. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 81
  • Legea nr. 118/2010: art. 2 lit. e)

Împrejurarea că, prin art. 2 lit. e) din Legea nr. 118/2010, legiuitorul a inclus dreptul la compensarea diferenței dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuință de serviciu, potrivit legii, și chiria plătită pe baza unui contract de închiriere încheiat în condițiile legii în categoria drepturilor de natură salarială de care beneficiază personalul din cadrul autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare al acestora, deși acest drept, prin legile speciale care l-au reglementat și prin Codul fiscal, a fost exclus din categoria veniturilor sau drepturilor salariale, nu conduce la inaplicabilitatea prevederilor art. 2 lit. e), în condițiile în care legiuitorul a avut în vedere, în mod expres, reducerea cu 25% a compensației lunare pentru chirie, iar o astfel de reducere nu afectează natura juridică a dreptului la compensația lunară pentru chirie.

(Curtea de Apel Timișoara, s. litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 2422 din 16 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Compensația lunară pentru chirie. Aplicabilitatea dispozițiilor legale privitoare la reducerea cu 25% a compensației lunare pentru chirie tuturor categoriilor de beneficiari ai acestei compensații was last modified: iulie 19th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.