JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cameră preliminară. Contestație. Legalitatea administrării probelor de organele de urmărire penală. Cauză justificativă

11 ian. 2022
Vizualizari: 39
  • C. pen.: art. 18
  • C. proc. pen.: art. 16
  • C. proc. pen.: art. 309
  • C. proc. pen.: art. 342
  • C. proc. pen.: art. 345

Lipsa unei soluții distincte, a procurorului, asupra unei apărări care tinde la reținerea unei cauze justificative sau eventuala interpretare eronată a probelor care sunt esențiale în ceea ce privește condițiile de incidență a unei cauze justificative, deși sunt de natură să afecteze temeinicia acuzației formulate de Ministerul Public, în sensul art. 309 din Codul de procedură penală, nu conduc la trimiterea cauzei la parchet pentru refacerea urmăririi penale, dacă procurorul și-a exprimat fără echivoc opinia în legătură cu existența ilicitului penal și inexistența cauzei de împiedicare a punerii în mișcare a acțiunii penale.

(ICCJ, Secția penală, completul de 2 judecători de cameră preliminară, încheierea nr. 12 din 11 ianuarie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cameră preliminară. Contestație. Legalitatea administrării probelor de organele de urmărire penală. Cauză justificativă was last modified: noiembrie 15th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.