JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calificarea naturii juridice a cererii de chemare în judecată de către instanță, în vederea fundamentării soluției pronunțate. Obligația de a face sau îmbogățirea fără justă cauză

15 feb. 2018
Vizualizari: 104
  • C. civ.: art. 969
  • O.G.: nr. 51/1997

Este necesară calificarea naturii juridice a cererii de chemare în judecată de către instanță, în vederea fundamentării soluției pronunțate. În speță, obiectul cererii de chemare în judecată l-a constituit obligația de a face (transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ce au făcut obiectul contractelor de leasing), întemeiat pe art. 969 din C. civ. de la 1864, O.G nr. 51/1997 privind operațiunile de leasing și societățile de leasing. Invocarea de către reclamantă a instituției îmbogățirii fără just temei a pârâtei nu apare ca un fundament al dreptului invocat în principal, astfel că nu se poate aprecia că suntem în prezența unei conturări a cauzei obligației deduse judecății ca incluzând îmbogățirea fără just temei.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 375 din 15 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calificarea naturii juridice a cererii de chemare în judecată de către instanță, în vederea fundamentării soluției pronunțate. Obligația de a face sau îmbogățirea fără justă cauză was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.