JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cale de atac prevăzută pentru capătul principal de cerere. Judecarea cererilor accesorii. Casare cu trimitere

19 sept. 2011
Vizualizari: 105
  • C.proc. civ.: art. 17
  • C.proc.civ.: art. 282^1
  • C.proc.civ.: art. 304 pct. 1

În speță, capătul principal este revendicare, iar cele accesorii sunt grănițuirea și servitutea, aceasta întrucât nu se poate stabili hotarul dintre părți câtă vreme nu s-a identificat proprietatea fiecăruia și dacă vreuna ocupă mai mult din terenul vecinului său. Faptul că atât grănițuirea, cât și servitutea sunt supuse atât apelului cât și recursului nu mai prezintă relevanță de vreme ce aceste capete de cerere au fost soluționate împreună, iar capătul principal este supus numai recursului.
Tribunalul a judecat ca instanță de apel în compunere de 2 judecători prevăzută de lege pentru judecata apelului, și nu ca instanță de recurs, în compunerea de 3 judecători, așa cum se impunea, ceea ce determină incidența cazului de casare prevăzut de art. 304 pct. 1 C.proc.civ.

(Curtea de Apel Bacău, secția civilă, minori și familie, conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 1229 din 19 septembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cale de atac prevăzută pentru capătul principal de cerere. Judecarea cererilor accesorii. Casare cu trimitere was last modified: iulie 29th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.