JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Avizul pentru recunoaşterea calităţii de cult a unei asociaţii religioase. Autorizarea lucrărilor de construcţie în zonele asupra cărora s-a instituit, potrivit legii, un anumit regim de protecţie

20 sept. 2012
Vizualizari: 87
  • Legea nr. 489/2006: art. 17
  • Legea nr. 50/1991: art. 10

Absența avizului din partea Ministerului Culturii și Cultelor, necesar obținerii autorizației de construcției, nu atrage nulitatea acesteia. Avizul se referă la recunoașterea calității de cult a unei asociații religioase, aviz care este obligatoriu pentru desfășurarea activității cultului respectiv, rezultând că, în speța de față, potrivit dispozițiilor art. 10 din Legea nr. 50/1991, nu este necesar avizul menționat pentru construire.

(Curtea de Apel Pitești, secția a II-a civilă, decizia nr. 1950 din 20 septembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Avizul pentru recunoașterea calității de cult a unei asociații religioase. Autorizarea lucrărilor de construcție în zonele asupra cărora s-a instituit, potrivit legii, un anumit regim de protecție was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.