JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Autorizaţie de construcţie. Terţ vătămat. Termen pentru introducerea plângerii prealabile

10 feb. 2010
Vizualizari: 96
  • Legea nr. 554/2004: art. 7 alin. (1) (3)

Nu există un tratament diferențiat între persoana vătămată căreia i se adresează actul administrativ sau tețul vătămat. În ambele situații [art. 7 alin. (1) sau art. 7 alin. (3)] ambele categorii de persoane trebuie să formuleze plângerea prealabilă în termen de 30 de zile (de la data comunicării respectiv de la data luării la cunoștință prin orice mod), dar nu mai târziu de 6 luni de la emiterea actului respectiv. Chiar dacă s-ar aprecia că în cazul terțului vătămat, nu ar exista un termen de 6 luni ci s-ar putea formula oricând plângerea prealabilă, urmare a declarării neconstituționale a art. 7 alin. (7) din Legea nr. 554/2004, cât timp nu s-a invocat, și apoi dovedit, motivele temeinice, care au justificat depășirea termenului de 30 de zile, plângerea prealabilă este tardiv formulată.

(Curtea de Apel Cluj, secția comercială, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 347 din 10 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Autorizație de construcție. Terț vătămat. Termen pentru introducerea plângerii prealabile was last modified: august 23rd, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.