JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Aplicarea sancţiunii nulităţii recursului. Contestaţie în anulare întemeiată pe art. 318 alin. (1) teza a II-a C. proc. civ. Inadmisibilitate

2 feb. 2011
Vizualizari: 34
  • C. proc. civ.: art. 302^1 alin. (1) lit. c)
  • C. proc. civ.: art. 303 alin. (1)
  • C. proc. civ.: art. 318 alin. (1) teza a II-a

Din economia art. 318 C. proc. civ. rezultă că acesta este aplicabil în ipoteza în care instanța respinge în totalitate sau admite în parte pe fond recursul, omițând analizarea unor motive de recurs care ar fi putut permite admiterea în totalitate a acestuia, și nu atunci când soluționează recursul pe o excepție, chiar dacă aceasta vizează însăși condiția motivării recursului, deoarece ar presupune reanalizarea și rejudecarea excepției, ceea ce excede contestației în anulare, care este o cale extraordinară de retractare pentru motivele limitativ prevăzute de lege. Prin urmare, în cazul în care s-a aplicat sancțiunea prevăzută de art. 302^1 alin. (1) lit. c) C. proc. civ., nu se poate ca pe calea contestației în anulare întemeiată pe dispozițiile art. 318 alin. (1) teza a II-a să se invoce neanalizarea motivelor de recurs.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 461 din 2 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Aplicarea sancțiunii nulității recursului. Contestație în anulare întemeiată pe art. 318 alin. (1) teza a II-a C. proc. civ. Inadmisibilitate was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.