JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea deciziei emise de Garda Financiară – Comisariatul General. Reîncadrarea reclamantului într-o funcţie publică de execuţie similară

19 sept. 2016
Vizualizari: 106
  • H.G. nr. 109/2009: art. 2
  • H.G. nr. 1324/2009: art. 1
  • Legea nr. 188/1999: art. 99
  • O.U.G. nr. 74/2013: art. 19

Prin decizia nr.12/18.04.2016, Î.C.C.J., completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a decis că dispozițiile art. 99 alin. 6 din Legea nr. 188/1999 se aplică în ambele situații reglementate de art. 99 alin. 1 lit. a) din aceeași lege. Prin urmare, contrar celor reținute de prima instanță, prevederile art. 99 alin. 6, conform cărora în cazurile prevăzute la alin. 1, lit. a) – c) și e), dacă nu există funcții publice vacante corespunzătoare în cadrul autorității sau instituției publice, autoritatea ori instituția publică are obligația de a solicita Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, în perioada de preaviz, lista funcțiilor publice vacante, iar în cazul în care există o funcție publică vacantă corespunzătoare, funcționarul public va fi transferat în interesul serviciului sau la cerere, trebuie aplicate în ambele ipoteze prevăzute de alin.1, lit. a), al aceluiași articol, respectiv și în situația în care autoritatea sau instituția publică și-a încetat activitatea și în cazul în care a fost mutată în altă localitate, iar funcționarul public nu este de acord să o urmeze.

(Curtea de Apel Oradea, s. I civ., decizia nr. 1714 din 19 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea deciziei emise de Garda Financiară – Comisariatul General. Reîncadrarea reclamantului într-o funcție publică de execuție similară was last modified: mai 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.