JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea deciziei de impunere cu privire la plata accizelor pentru încadrarea greşită a produselor importate provenind din achiziţii intracomunitare

11 feb. 2010
Vizualizari: 64
  • Legea nr. 571/2003: art. 175

Dispozițiile art. 175 din Legea nr. 571/2003 prevăd în mod expres produsele energetice cărora li se aplică accizele, organul fiscal neavând abilitarea legală de a extinde categoriile enumerate de legiuitor și nici de a considera – în lipsa unor înscrisuri justificative – că produsele se încadrează în una din aceste categorii și că, în consecință, operațiunile de import al căror obiect îl constituie sunt supuse plății accizelor.
Verificarea încadrării sau neîncadrării produselor în categoriile prevăzute de art. 175 din Legea nr. 571/2003 trebuia făcută de către organul fiscal, în primul rând, prin luarea în considerare a declarațiilor vamale – documente în care nu sunt incluse codurile la care face referire organul de control fiscal, coduri prevăzute în Normele tehnice de interpretare a sistemului armonizat de denumire și codificare a mărfurilor, ed. a II-a, 1996.

(Curtea de Apel Târgu-Mureș, secția de contencis administrativ și fiscal, decizia nr. 198 din 11 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea deciziei de impunere cu privire la plata accizelor pentru încadrarea greșită a produselor importate provenind din achiziții intracomunitare was last modified: august 17th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.