JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Angajarea răspunderii patrimonială a angajatului. Condiţii

15 sept. 2015
Vizualizari: 88
  • C.muncii: art. 254

Pentru fapta prejudiciabilă invocată în această cauză nu se poate reține vinovăția pârâtului și nici faptul că ar fi săvârșit întreaga acțiune prejudiciabilă, întrucât probele existente relevă, în primul rând, existența unor acțiuni ale angajatorului de încălcare a obligațiilor legale. Societății reclamante îi revine obligația legală de a răspunde pentru utilizarea unor tahografe neomologate, nesigilate, necalibrate, defecte. Acțiunile de manipulare a înregistrărilor aparatelor tahograf profită în primul rând întreprinderii de transport, finalitatea constând în folosirea aceluiași conducător auto pentru efectuarea de curse de transport, cu nesocotirea prevederilor legale referitoare la durata de conducere, la perioadele de repaus etc.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, s. I civ., de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 618 din 15 septembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Angajarea răspunderii patrimonială a angajatului. Condiții was last modified: aprilie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.