JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în restituirea comisioanelor bancare stabilite prin clauze constatate ca abuzive, evaluabilă în bani, în valoare de până la 1.000.000 lei inclusiv. Hotărârea pronunţată în apel. Recurs inadmisibil

16 feb. 2016
Vizualizari: 42
  • NCPC: art. 101 alin. (l) şi (2)
  • NCPC: art. 483 alin. (2)
  • NCPC: art. 94 pct. 1 lit. k)

Pentru acțiunile a căror valoare este inferioară sumei de 1.000.000 lei, hotărârea pronunțată în apel este definitivă, nefiind supusă recursului. Raportat la dispozițiile art. 94 pct. 1 lit. k) și art. 101 alin. (l) și (2) NCPC, în vederea determinării valorii obiectului cererii de chemare în judecată promovate după data de 15.02.2013, instanța trebuie să aibă în vedere valoarea obiectului cererii deduse în concret judecății, cu alte cuvinte finalitatea urmărită de parte la promovarea cererii.

(Curtea de Apel Craiova, s. a II-a civ., decizia nr. 38 din 16 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în restituirea comisioanelor bancare stabilite prin clauze constatate ca abuzive, evaluabilă în bani, în valoare de până la 1.000.000 lei inclusiv. Hotărârea pronunțată în apel. Recurs inadmisibil was last modified: mai 4th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.