Guvernul României. O.U.G. ce prevede plafonarea prețurilor pe kW la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici, adoptată în ședința din 25 ianuarie 2022

26 ian. 2022
Vizualizari: 367

Guvernul României a anunțat că, în cadrul ședinței din 25 ianuarie 2022, a fost adoptată o nouă Ordonanță de urgență a Guvernului ce prevede plafonarea prețului la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici, dar nu numai, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial (www.gov.ro).

Astfel, conform actului normativ, începând cu data de 1 februarie 2022, prețul la energie electrică va scădea de la 1 leu pe kW la 80 de bani pe kW, iar cel la gaze naturale va fi redus la 31 de bani pe kW, de la 37 de bani pe kW, cum este în prezent, indiferent de cât anume se va consuma.

Totodată, pentru consumatorii care depășesc un anumit plafon (500 kW lunar și 300 de metri cubi lunar) se prevede o compensare suplimentară și, practic, aceștia vor plăti 68 de bani pentru energia electrică și circa 22 de bani pentru gazele naturale, în aceste prețuri fiind incluse toate taxele prevăzute de lege.

De asemenea, actul normativ prevede că, în plus față de categoriile care erau înainte menționate în lege (spitale, școli, grădinițe, universități, ONG-uri etc.), vor beneficia de aceste noi prevederi aproape toți consumatorii non-casnici, cu excepția marilor consumatori de energie electrică care au beneficiat de alte prevederi anterioare.

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Vezi și Guvernul României anunță noi măsuri pentru creșterea capacității de testare a persoanelor

Guvernul României. O.U.G. ce prevede plafonarea prețurilor pe kW la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici, adoptată în ședința din 25 ianuarie 2022 was last modified: ianuarie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.