Guvernul României anunță noi măsuri pentru creșterea capacității de testare a persoanelor

25 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 110

În contextul răspândirii noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, Guvernul României a anunțat implementarea unor noi măsuri pentru creșterea capacității de testare, în scopul acordării rapide a tratamentului pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Astfel, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

Totodată, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Această creștere a capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au scopul de a depista din timp boala, în vederea acordării unui tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.

De asemenea, pentru a primi consultație și tratamentul necesar, persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI GUVERNUL ROMÂNIEI. ÎNTÂLNIRE DE LUCRU PRIVIND NOILE MĂSURI GUVERNAMENTALE DE SUSȚINERE A INDUSTRIEI HORECA

Guvernul României anunță noi măsuri pentru creșterea capacității de testare a persoanelor was last modified: ianuarie 25th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.