Discursul domnului Alexandru Luchici în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR)

29 sept. 2022
Vizualizari: 561

Bună ziua! Bună ziua tuturor și la mulți ani sărbătoriților! Mulțumesc frumos, dle Președinte, pentru invitație și colegilor dumneavoastră.

Mulțumesc frumos de invitație, atât în numele meu, colegei mele, Georgiana Stoian și al instituției pe care o reprezint pentru acest eveniment și vă doresc un congres fructuos. Profit de acest prilej pentru a vă felicita pentru activitatea dumneavoastră pe care o desfășurați în derularea procedurilor de insolvență, unde în acest timp se pare că este o oportunitate pentru societățile aflate în dificultate și cu ajutorul dumneavoastră să reușim și cu ajutorul nostru să le repunem în activitate.

După cum știm deja cu toții, aplicarea legislației în domeniul insolvenței a fost și este o adevărată provocare atât pentru autoritățile statului, cât și pentru dumneavoastră practicienii în insolvență, având în vedere că măsurile ce trebuie aplicate pe de o parte să fie întreprinse într-un timp optim, dar pe de altă parte, și cel mai important pentru maximizarea recuperării creanțelor. Redresarea unor firme aflate în dificultate acută de lichidități, presupune o atenție sporită și un management adecvat. Acest aspect vă implică pe dumneavoastră, dar cu ajutorul nostru, în identificarea soluțiilor pentru recuperarea creanțelor datorate de aceste firme, fapt pentru care implicarea dumneavoastră este fundamentală.

Rolul dumneavoastră, al practicienilor în insolvență, este important pentru economia națională, având în vedere că revitalizarea firmelor aflate în dificultate conduce, pe de o parte, la recuperarea creanțelor bugetare, iar pe de altă parte asigură venituri la bugetul statului ca urmare a reluării activității acestor firme.

De a lungul timpului, relația dintre instituția noastră ANAF și UNPIR a fost una de excepție și mă folosesc de această ocazie și de această invitație din partea dumneavoastră să vă mulțumesc în numele instituției noastre și mereu vom fi un partener de nădejde pentru dumneavoastră, pentru a repune în activitate societățile și interesul nostru de a recupera creanțele la bugetul de stat. Mulțumesc tare mult și cu siguranță ne vom mai revedea.


* Discurs susținut în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), organizat în data de 8 septembrie 2022, la Club Ego, Mamaia.

Discursul domnului Alexandru Luchici în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) was last modified: septembrie 29th, 2022 by Alexandru Luchici

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice