Discursul doamnei Corina-Ionela Dumitrescu, decanul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (Universitatea Politehnica din București) cu prilejul lansării ediției aniversare a cărții-fenomen „Antreprenoriat”, de Marius Ghenea

26 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 205
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: O voi ruga pe d-na decan a Facultății de Antreprenoriat din cadrul Politehnicii bucureștene să ne adreseze mesajul domniei sale. Felicitări pentru ce faceți, d-na decan. Când s-a înființat facultatea?

Corina-Ionela Dumitrescu: În 2010. Bună ziua. Eu sunt Corina și, vremelnic, sunt decanul acestei facultăți. Am venit astăzi aici – și este o onoare pentru mine – pentru că mediul în care sunt acum este un mediu al oamenilor, văd eu, foarte siguri pe ei, un mediu care poate să fie intimidant pentru un om care nu face parte din această lume, dar un mediu care te atrage, în același timp. De aceea eu vă mulțumesc pentru că astăzi sunt alături de dumneavoastră. În ceea ce privește cartea d-lui Marius Ghenea, aș spune că este o carte în care limbajul este foarte prietenos și apropiat, o carte care transmite foarte multe lucruri importante și pentru un om care nu este în această zonă. Și pentru că viața m-a învățat că trebuie să ceri ca să primești, eu v-aș cere astăzi să fiți alături de Universitatea Politehnica din București și de studenții universității și ai Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, în inițiative în care să le vorbiți despre experiențe, să-i învățați lucruri, să le spuneți să fie curajoși și responsabili, pentru că asta ne dorim cu toții. Mulțumesc foarte mult, iar d-lui Marius Ghenea îi spun să fie fericit, pentru că asta este filosofia mea de viață – fericirea este scopul pentru care trăim și fericirea are aceleași ingrediente, fiecare dintre noi avem aceleași ingrediente, le combinăm în proporții diferite, pentru că fericirea înseamnă să fii alături de cei dragi, să ai parte de iubire, de sănătate, de bani cât îți definești confortul necesar… Pentru că nu știu cine spunea înainte că nu banii sunt cei care trebuie să ne ghideze – evident că avem nevoie de ei – și vă doresc tuturor această rețetă a fericirii pe care să v-o definiți fiecare din dumneavoastră. Vă mulțumesc mult de tot.

Inteligența artificială în materie penală

Nicolae Cîrstea: D-na decan, câteva cuvinte despre studenții dumneavoastră – câte locuri aveți în fiecare an?

Corina-Ionela Dumitrescu: La licență noi avem 200 de locuri… Evident că noi suntem o instituție de învățământ superior, care ne aliniem unor criterii care vin de la Ministerul Educației și de la ARACIS. Studenții noștri nu sunt niște genii, dar încercăm să-i facem să se adapteze schimbărilor, pentru că cei care se adaptează sunt câștigătorii acestei lumi – eu așa cred. Și atunci, alături de dumneavoastră cred că putem să facem lucruri foarte frumoase și măcar 10% dintre studenții noștri dacă-și pornesc propria afacere, eu cred că este un câștig pentru comunitățile locale și pentru această țară, în general. Mulțumesc mult de tot.

Mai multe detalii despre eveniment, fotografii și înregistrarea video integrală sunt disponibile aici.

Discursul doamnei Corina-Ionela Dumitrescu, decanul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (Universitatea Politehnica din București) cu prilejul lansării ediției aniversare a cărții-fenomen „Antreprenoriat”, de Marius Ghenea was last modified: aprilie 27th, 2021 by Corina-Ionela Dumitrescu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter