Decizii de admitere pronunțate de CCR în luna februarie 2019

1 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1099

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Februarie 2019

Decizii admise în materie penală

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 februarie 2019Excepție de neconstituționalitate

Dispozițiile art. 281 alin. (4) lit. a) din Codul de procedură penală, raportate la art. 281 alin. (1) lit. f) din același act normativ, sunt neconstituționale.

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 februarie 2019

Excepție de neconstituționalitateDispozițiile art. 174 alin. (1) din Codul de procedură penală, care nu prevăd aplicarea cazurilor de incompatibilitate prevăzute de art. 64 din același act normativ și în ceea ce îl privește pe specialistul care funcționează în cadrul organelor judiciare sau din afara acestora, care efectuează constatarea potrivit art. 172 alin. (10) din Codul de procedură penală, sunt neconstituționale.

Decizii admise în alte materii

D.C.C. pronunțată în ședința din 21 februarie 2019Excepție de neconstituționalitate

Dispozițiile art. 31 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor sunt neconstituționale.

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în luna februarie 2019, Curtea Constituțională a pronunțat trei decizii de admitere.

 

Excepții de neconstituționalitate

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 februarie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 13 februarie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 281 alin. (4) lit. a) din Codul de procedură penală, raportate la art. 281 alin. (1) lit. f) din același act normativ, sunt neconstituționale.

 

Pachet: Principiile procedurei judiciare

👍Vezi și

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 februarie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 13 februarie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 174 alin. (1) din Codul de procedură penală, care nu prevăd aplicarea cazurilor de incompatibilitate prevăzute de art. 64 din același act normativ și în ceea ce îl privește pe specialistul care funcționează în cadrul organelor judiciare sau din afara acestora, care efectuează constatarea potrivit art. 172 alin. (10) din Codul de procedură penală, sunt neconstituționale.

 

👍Vezi și

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 21 februarie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 21 februarie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 31 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor sunt neconstituționale.

 

👍Vezi și

 

Pentru a vedea comunicatele aferente respectivelor decizii vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Decizii de admitere pronunțate de CCR în luna februarie 2019 was last modified: martie 1st, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter