UNBR. Fișa tematică CEDO, referitoare la secretul profesional al avocatului

26 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1088

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.unbr.ro), în data de 23 februarie 2018 UNBR a publicat Fișa tematică CEDO, referitoare la secretul profesional al avocatului.

Astfel, a fost publicată traducerea în limba română a fișei tematice CEDO, referitoare la secretul profesional al avocatului.

Inteligența artificială în materie penală

Redăm în continuare precizările făcute de UNBR:

Fișa tematică CEDO, referitoare la secretul profesional al avocatului

Publicăm traducerea în limba română a fișei tematice CEDO, referitoare la secretul profesional al avocatului. Aceasta este o sinteză la zi (fiind publicată pe site-ul CEDO în luna ianuarie 2018) și cuprinde hotărârile CEDO revelatoare pentru interpretarea art. 8 din Convenția drepturilor Omului, care protejează confidențialitatea corespondenței, conferind o protecție sporită comunicărilor dintre avocați și clienții lor.

Sunt analizate condițiile în care are loc încălcarea art. 8 prin acțiuni precum: consultarea extraselor bancare în cadrul procedurilor penale, interceptarea comunicațiilor, a telefonului, interceptarea schimbului de mesaje între avocat și client, monitorizarea liniilor telefonice ale unei firme de avocatură, operațiuni de supraveghere secretă, obligația de a raporta suspiciuni, restricții privind divulgarea informațiilor clasificate avocatului apărării și dreptul la un proces echitabil, percheziții și confiscări efectuate la birourile de avocatură sau la domiciliile avocaților.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați conținutul documentului atașat referitor la Fișa tematică – Secretul profesional al avocatului, astfel cum au fost publicat de către UNBR.

Sursa informației

UNBR. Fișa tematică CEDO, referitoare la secretul profesional al avocatului was last modified: februarie 26th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter