[UPDATE: Rezultate] UNBR. Examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc şi de limbă română pentru avocații străini (6-7 mai 2021)

13 mai 2021
Vizualizari: 468
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 12 mai 2021: Rezultate

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat rezultatele examenului de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care doresc să acorde consultanță juridică în dreptul românesc.

Rezultatele pot fi consultate aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 7 mai 2021: Subiectele și baremele de corectare

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat subiectele și baremele de corectare ale probelor scrise tip grilă din cadrul examenului de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini, sesiunea mai 2021, susținute în perioada 6-7 mai 2021.

Atașăm, în continuare, subiectele și baremele:

– Organizarea și exercitarea profesiei de avocat,

– Drept civil,

– Drept procesual civil,

– Drept penal,

– Drept procesual penal.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 20 aprilie 2021: Termenul limită de înscriere – 23 aprilie 2021

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a reamintit că cererea pentru înscrierea la examen, împreună cu dosarul de înscriere, se va depune de candidat cel mai târziu până vineri, 23 aprilie 2021, la sediul UNBR, însoțită de copia avizului conform eliberat de către UNBR.

De asemenea, în cazul în care măsurile sanitare adoptate de autorități vor face imposibilă desfășurarea examenului, în datele de 6 și 7 mai 2021, se va anunța în timp util reprogramarea acestuia.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat privind organizarea examenului de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc, sesiunea 6-7 mai 2021.

Examenul se va desfășura la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România, conform Deciziei nr. 194 din 28 ianuarie 2021 a Comisiei Permanente.

Prin această evaluare urmează să se verifice cunoștințele teoretice și de practică a aplicării dreptului românesc. Astfel, se vor susține un examen scris (tip grilă) și un examen oral la următoarele materii:

Examen scris la:
– organizarea și exercitarea profesiei de avocat,
– drept civil,
– drept procesual civil,
– drept penal,
– drept procesual penal.

Examen oral la:
– drept civil,
– drept penal,
– cunoștințele de limbă română.

Taxa de înscriere la examen este în cuantum de 5.000 lei și va fi achitată în contul UNBR Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 B.R.D. – Sucursala Academiei.

Cu privire la detalii referitoare la bibliografie și alte amănunte care privesc desfășurarea concretă a examenului, vă invităm să accesați următorul link: Tematica, bibliografia și calendarul examenului.

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. Admitere cerere de apărare a reputației profesionale

[UPDATE: Rezultate] UNBR. Examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini (6-7 mai 2021) was last modified: mai 13th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: