UBB. România este pe primul loc în UE în ceea ce privește indicele de revenire la normalitate

22 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 28

Pe pagina oficială (www.ubbcluj.ro), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) informează că, potrivit celor mai recente date publicate de revista britanică „The Economist”, România a atins în luna iulie 2021 un nivel de 81,17% al indicelui de revenire la normalitate, valoare cu care se situează pe primul loc printre țările UE participante la acest studiu, respectiv în top 10 la nivel mondial.

Astfel, o echipă de șase cercetători ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor ( FSEGA), din cadrul UBB, a analizat datele aferente indicelui de normalitate dezvoltat de specialiștii de la revista britanică „The Economist”, care măsoară gradul în care viața socio-economică reușește să revină la un nivel pre-pandemie. Indicele este exprimat printr-o valoare procentuală, valoarea de 100% reprezentând nivelul aferent perioadei de dinaintea pandemiei.

În acest sens, indicele de normalitate dezvoltat de specialiștii britanici monitorizează schimbarea comportamentului actorilor socio-economici ca urmare a pandemiei de coronavirus, fiind compus din opt indicatori:

− Gradul de utilizare a transportului public în orașele mari;

− Traficul general în aceste orașe;

− Numărul zborurilor domestice și internaționale;

− Timpul petrecut în afara locuinței;

− Veniturile realizate de cinematografe;

− Participarea publicului la evenimente sportive;

− Vizita populației în magazine;

− Rata de ocupare a spațiilor de birouri.

Totodată, indicele este calculat pentru cele mai mari 50 de economii din lume, printre care și România, acoperind astfel 90% din PIB-ul global, respectiv 76% din populația lumii.

De asemenea, UBB informează că analizele privind evoluția în timp, precum și componentele indicelui de normalitate, atât la nivel global, cât și la nivelul României, fac parte din proiectul de cercetare al UBB denumit „COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor”.

Astfel, Proiectul UBB monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României. În comparație cu celelalte țări, România se situează în topul clasamentului în privința categoriei timpului petrecut în afara locuinței (104,6%, locul 2 la nivel global), respectiv în categoria cinema (101,0%, locul 2 la nivel global), categorii în care activitatea populației nu numai că a revenit la, dar a și depășit nivelul pre-pandemie.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și UBB, parteneră într-un proiect internațional pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale și de inovare ale mediului academic

UBB. România este pe primul loc în UE în ceea ce privește indicele de revenire la normalitate was last modified: iulie 22nd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter