UBB, parteneră într-un proiect internațional pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale și de inovare ale mediului academic

22 iul. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 63

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a informat că va participa la un proiect internațional de dezvoltare a capacității inovative și antreprenoriale, prin Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (EIT), alături de instituții din 5 alte state europene.

Astfel, alături de parteneri din Ungaria, Marea Britanie, Estonia, Bulgaria și Slovacia, reuniți în consorțiul InnoChange, UBB va derula acest proiect internațional, în valoare de 400.000 de Euro, finanțat prin inițiativa HEI (Higher Education Institutes): Creșterea capacității de inovare pentru învățământul superior (Innovation Capacity Building for Higher Education) a Institutului European pentru Inovare și Tehnologie.

Menționăm că proiectul este coordonat de Universitatea Eötvös Loránd (Ungaria) și se va derula până la finalul anului 2021, cu posibilitatea prelungirii cu 18 luni a perioadei de implementare.

Printre obiectivele proiectului se numără atât creșterea capacităților antreprenoriale și inovative ale mediului academic, cât și întărirea ecosistemelor de inovare din Estul și Centrul Europei. Totodată, vor fi generate modificări ale programelor existente de învățământ antreprenorial din instituțiile membre, precum și programe comune de studiu, astfel încât rezultatul final să ofere o experiență cât mai complexă în ceea ce privește activitățile de cercetare derulate în universitățile partenere.

De asemenea, proiectul va sprijini dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare-inovare și va duce la constituirea unei rețele complexe care să susțină comunitățile antreprenoriale ale HEI.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și UBB. O nouă bază academică la Neptun, pentru implicarea activă în Inițiativa celor Trei Mări (I3M)

UBB, parteneră într-un proiect internațional pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale și de inovare ale mediului academic was last modified: iulie 21st, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter