UBB. O nouă bază academică la Neptun, pentru implicarea activă în Inițiativa celor Trei Mări (I3M)

20 iul. 2021
Vizualizari: 148

Pe pagina oficială (www.ubbcluj.ro), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a anunțat că urmează să înființeze o bază academică și științifică la malul Mării Negre, în urma adjudecării unei clădiri situate în localitatea Neptun, județul Constanța, având scopul principal de a se implica activ în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mări (I3M)”.

În acest sens, adjudecarea, ce a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român (RA-APPS), a fost validată de forurile UBB, iar în data de 14 iulie 2021 au fost semnate actele cu RA-APPS.

Conducerea UBB susține că noua bază academică va avea următoarele funcții: educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și de relație cu societatea, experiențele anterioare arătând că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le-a dinamizat socio-economic și a adus numeroase avantaje competitive ce au avut un impact pozitiv asupra bunăstării populației.

Astfel, baza academică/științifică de la Neptun se va alătura celorlalte șase stațiuni de cercetare ale UBB: Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj), Complexul Beliș (jud. Cluj), Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara).

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și UBB este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR

UBB. O nouă bază academică la Neptun, pentru implicarea activă în Inițiativa celor Trei Mări (I3M) was last modified: iulie 20th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: