UBB este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR

16 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 120

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a informat că este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR al companiei britanice Quacquarelli Symonds (QS), compania care realizează și clasamentul QS al universităților lumii.

Astfel, acest nivel, și anume QS*****, corespunde unei universități talie mondială în multiple arii academice, bucurându-se de o reputație înaltă și având facilități academice avansate și personal educațional și de cercetare recunoscut internațional („A typical five stars university is generally world class in a broad range of areas, enjoys a high reputation and has cutting edge facilities and internationally renowned research and teaching faculty”).

În acest sens, rectorul UBB a declarat: „Acest rezultat – care nu este un ranking, ci o evaluare comprehensivă – confirmă, independent de noi, ceea ce spunem de o vreme, și anume că UBB face parte din categoria universităților de tip «world-class» ale lumii, adică universități globale, de talie mondială. O astfel de universitate este un actor global, ceea ce înseamnă că aceasta contribuie la știința și competitivitatea internațională, dar și că utilizează acest lucru pentru a asigura avantaje competitive țării și regiunii din care face parte. Este ca și cum am intra la fotbal în Liga Campionilor! Nu suntem însă naivi și știm că între «campioni» nu avem încă performanțele apropiate celor mai buni sau dorite de noi aspirațional. Așadar, acum trebuie să ne consolidăm aici situația și să obținem o poziție cât mai bună și cât mai stabilă în următorii ani. Apoi, pe termen mediu și lung, ținta va trebui să fie «QS*****Plus», care arată un nivel de elită aspirațional!”.

De asemenea, auditul internațional QS STAR analizează comprehensiv o universitate pe opt (8) dimensiuni: (1) Predare, (2) Angajabilitate, (3) Internaționalizare, (4) Cercetare/Dezvoltare academică, (5) Facilități academice/Învățare non-tradițională (online), (6) Specializări academice, (7) Artă și cultură, (8) Inovare.

Mai multe despre metodologia QS STAR se pot afla de aici.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Campanie Craciun UJmag 2020

Sursa informației

🔔Vezi și UBB va utiliza o nouă paradigmă educațională de tip HighTech, din anul universitar 2021-2022

UBB este prima universitate de cinci stele confirmată în România prin auditul internațional QS STAR was last modified: iulie 16th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter