Ministrul Turismului și Antichităților din Palestina – Dezvoltarea cooperării cu România

1 mart. 2017
Vizualizari: 915

Reporter: O avem alături pe dna Rula , Ministrul Turismului și Antichităților din Palestina.

Reporter: În primul rând vreau să vă urez bun venit în țara noastră! Este prima dvs. vizită în România?

Rula Ma’ayah: Nu, este a patra mea vizită în România și sunt foarte interesată în a coopera din ce în ce mai mult cu această țară.

Reporter: În curând va avea loc un eveniment, aici, la Camera de Comerț și Industrie. Ce ne puteți spune despre acesta?

Rula Ma’ayah: Cred că este un eveniment foarte important, deoarece atunci când lucrezi la nivel central, iar sectorul privat nu este implicat, nu putem reuși. Astfel, acest eveniment va avea loc între cele 2 sectoare private, al României și cel al Palestinei, fiind extrem de important pentru cooperarea la acest nivel, pentru implementarea tuturor demersurilor oficialilor. Aș dori să mulțumesc Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România pentru organizarea evenimentului, acesta oferind participanților (sectorului privat al palestinienilor și cel al românilor) șansa de a avea din ce în ce mai multe afaceri împreună, mai multă interacțiune, iar acest aspect va influența pozitiv sectoarele turistice din ambele țări.

Reporter: Cum vedeți evoluția relațiilor bilaterale referitoare la turism dintre România și Palestina?

Rula Ma’ayah: Palestina și România cooperează de foarte mult timp și au relații foarte strânse, însă am vrut ca această colaborare să fie din ce în ce mai puternică, mai productivă la nivel turistic, astfel că am început acum câțiva ani să lucrăm cu colaboratorii noștri de aici, am început să participăm la târguri turistice, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu 5-6 ani și cred că acest fapt a influențat pozitiv sectorul turistic din Palestina, deoarece acum putem observa că românii sunt în topul vizitatorilor străini în Palestina. Așadar, considerăm că, cu cât vom lucra mai mult împreună, cu cât cele două sectoare private conlucrează, cu atât mai mult acest lucru va fi în avantajul ambelor părți.

Reporter: Exceptându-le pe cele existente, aveți în plan noi atracții pentru turiști?

Rula Ma’ayah: Palestina este Țara Sfântă. Oamenii vin în Palestina pentru a vizita locuri pe care nu le-ar putea vedea dacă ar călători în oricare altă parte a lumii. Când vorbim despre Palestina, vorbim despre cele mai sacre locuri pentru creștini din întreaga lume, discutăm despre Biserica Sfintei Învieri, despre Biserica Nașterii Domnului, iar în cazul musulmanilor vorbim despre Moscheea Al-Aqsa, așa că aceste locuri sunt cele mai importante, iar majoritatea turiștilor care vin în Palestina sunt pelegrini creștini, dar știm că Palestina are nu numai turiști pelegrini creștini, așa că am început să lucrăm la atracțiile turistice pentru musulmani, să construim rute, pentru că relieful Palestinei este diferit, poți trece de la deșert la iarbă verde în câteva minute, munții, văile – iar acest lucru poate atrage turiști din întreaga lume.

Am început să atragem turiști, din generațiile tinere în special, pentru că atunci când vorbim despre pelerinaje, în general acestea nu îi privesc pe tineri, astfel că am început să ne concentrăm și pe generația tânără. Această preocupare este recentă, nu mai veche de doi ani, dar am observat că turiștii vin din diferite părți ale globului pentru a participa la aceste trasee, care nu sunt doar rute pentru drumeții, ci sunt bazate și pe cunoașterea comunității, în care tinerii pot vedea satele, deșerturile, tot ceea ce nu pot vedea în alte părți ale lumii.

Așadar, Palestina este, în primul rând, Țara Sfântă, însă există multe alte activități pe care turiștii le pot întreprinde când vizitează Palestina.

Reporter: Care sunt cele mai serioase probleme cu care Ministerul s-a confruntat, referitor la turismul din Palestina și cum a reușit să le depășească?

Rula Ma’ayahCel mai important obstacol este faptul că Palestina este încă o țară aflată sub ocupație. Până în acest moment nu avem control asupra granițelor noastre, nu avem propriul aeroport, astfel că nu putem decide cine poate intra sau ieși din țară ca oricare altă țară din lume, însă în pofida acestui aspect primim din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an.

Deoarece, noi palestinienii, avem speranță și nu o pierdem niciodată, știm că țara noastră ar putea atrage zeci de milioane de vizitatori din întreaga lume, dar din cauza acestei ocupații nu primim numărul de turiști pe care l-am dori, însă, așa cum spuneam, primim din ce în ce mai mulți turiști, din ce în ce mai mulți dintre ei aleg să rămână chiar și mai multe nopți în Palestina.

Sper ca în următorii ani numărul vizitatorilor să crească, și în special cel al turiștilor din România, deoarece la prima mea vizită în România, când am verificat numărul turiștilor provenind din această țară nu era unul foarte mare, însă anul trecut românii au fost în topul vizitatorilor străini.

Sper ca ei să devină foarte curând una dintre primele trei naționalități care vizitează cel mai des Palestina, anul acesta sau anul viitor, să sperăm.

Rula Ma’ayah: Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Reporter: Cu plăcere!

👍Vezi și Colaborare între ministerele de turism ale României și Palestinei

Ministrul Turismului și Antichităților din Palestina – Dezvoltarea cooperării cu România was last modified: februarie 24th, 2017 by Rula Ma’ayah Albandak

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Rula Ma’ayah Albandak

Rula Ma’ayah Albandak

Este ministrul Turismului și Antichităților din Palestina.
A mai scris: