„Soluţionarea cererilor fictive”. Contestație la executare respinsă ca nefondată (NCPP)

13 iun. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 353

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 626/2018

NCPP: art. 425^1 alin. (7) pct. 1 lit. b), art. 601^1, art. 275 alin. (2) și (6)

Monitor Dosare

Conform art. 601^1 C. proc. pen., introdus prin pct. 132 din O.U.G. nr. 18/2016 cu denumirea marginală „Soluționarea cererilor fictive”, cererile prevăzute de prezentul titlu (V) în privința cărora rezultă că nu privesc o persoană condamnată determinată ori formulate împotriva unei persoane care nu poate fi determinată, precum și cererile formulate în numele unei persoane condamnate, fără mandat din partea acesteia, dat în condițiile legii, sunt inadmisibile.

Curtea de Apel București a făcut o corectă aplicare a dispozițiilor legale menționate, având în vedere că, prin înscrisul transmis la dosarul cauzei la termenul de judecată din 20 aprilie 2018, contestatorul A. a arătat că nu își însușește contestația la executare declarată împotriva Sentinței penale nr. 25/F din 12 februarie 2016 a Curții de Apel București, secția I penală, pronunțată în dosarul nr. x/2/2013, rezultând că cererea nu este formulată de acesta.

Pentru considerentele expuse, apreciind că sentința atacată este legală și temeinică, Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza art. 425^1 alin. (7) pct. 1 lit. b) C. proc. pen., va respinge, ca nefondată, contestația formulată de contestatorul A. împotriva Sentinței penale nr. 71/F din 20 aprilie 2018 a Curții de Apel București, secția a II-a penală.

În temeiul art. 275 alin. (2) C. proc. pen., va obliga contestatorul la plata sumei de 200 RON, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În temeiul art. 275 alin. (6) C. proc. pen., onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 130 RON, va rămâne în sarcina statului.

Sursa informației: www.scj.ro.

„Soluționarea cererilor fictive”. Contestație la executare respinsă ca nefondată (NCPP) was last modified: iunie 11th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter