Ședință CCR din data de 4 decembrie, drept procesual penal

5 dec. 2014
1 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 5 (1 votes, average: 2,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 908

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Constituțională s-a reunit în data de 4 decembrie 2014, în ședință de judecată, pentru a începe dezbaterile referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 211-217 din Codul de procedură penală, în dosarul nr. 269D/2014.

Dispozițiile menționate au în vedere controlul judiciar, mai exact, condițiile generale care trebuie îndeplinite pentru luarea măsurii controlului judiciar de către procuror, de către judecătorul de drepturi și libertăți sau de către judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată și conținutul controlului judiciar.

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Lista ședinței de judecată o găsiți aici.

Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 211-217 din Codul de procedură penală sunt neconstituționale, încălcând art. 53 din Constituție.

Curtea a reținut că, deși noul Cod de procedură penală include printre măsurile preventive și controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune, acesta nu prevede pe ce durată de timp se pot lua aceste măsuri. Ținând cont de faptul că măsura preventivă implică restrângerea exercițiului unui drept fundamental, caracterul temporar al acestei măsuri este impus.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Curții Constituționale.

Ședință CCR din data de 4 decembrie, drept procesual penal was last modified: decembrie 11th, 2014 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter