Retragerea apelului. Contestație în anulare respinsă ca inadmisibilă (NCPP)

10 iul. 2020
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 178

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 513/2019

NCPP: art. 275 alin. (2) și (6), art. 415 alin. (1), art. 425^1 alin. (3) teza finală

Înalta Curte de Casație și Justiție reține că, în conformitate cu dispozițiile art. 425^1 alin. (3) teza finală din C. proc. pen., dispozițiile art. 415 din C. proc. pen., privind retragerea apelului, se aplică similar și în cazul contestației.

Conform art. 415 alin. (1) din C. proc. pen., până la închiderea dezbaterilor la instanța de apel, oricare dintre părți își poate retrage apelul declarat, personal, prin mandatar special sau printr-o declarație atestată sau consemnată într-un proces-verbal de conducerea locului de deținere.

Se observă că persoană solicitată A., fiind prezent personal la termenul de judecată, în fața instanței a arătat că își retrage contestația formulată, aspect față de care se constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 415 din C. proc. pen.

Față de aceste considerente, în baza art. 425^1 alin. (3) din C. proc. pen. raportat la art. 415 alin. (1) din C. proc. pen., Înalta Curte va lua act de retragerea contestației formulată de persoana solicitată A. împotriva Sentinței penale nr. 215/F din data de 10 octombrie 2019 a Curții de Apel București, secția a II-a penală.

Văzând și dispozițiile art. 275 alin. (2) și alin. (6) din C. proc. pen., va obligă contestatorul persoană solicitată la plata sumei de 200 RON cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 313 RON, va rămâne în sarcina statului.

Sursa informației: www.scj.ro.

Retragerea apelului. Contestație în anulare respinsă ca inadmisibilă (NCPP) was last modified: iulie 9th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter