Resurse privind creșterea șanselor de admisibilitate a unei cereri la CEDO

9 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1340

Despre

  • Discurs video subtitrat în limba română
  • Ghid practic cu privire la admisibilitate

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Europeana a Drepturilor Omului declară aproximativ 90% din cererile primite ca fiind inadmisibile. În lumina acestei statistici și a experienței reprezentaților Curții Europene, majoritatea reclamanților și mulți dintre avocați au nevoie de o cunoaștere mai bună a condițiilor de admisibilitate.

Prin urmare, CEDO a publicat un discurs video cu o durată de cincisprezece minute ce oferă judecătorilor, avocaților și altor reprezentanți ai profesiilor juridice, precum și ai societății civile, o prezentare generală a criteriilor de admisibilitate pe care trebuie să le respecte toate cererile pentru a fi examinate de către Curte. Discursul este prezentat și în variantă textuală.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Videoclipul conține o conferință de 15 minute a unui jurist de la grefa CEDO care a fost filmată în Sala de audieri a Curții. Conferința prezintă criteriile de admisibilitate pe care trebuie să le îndeplinească o cerere pentru a fi examinată de către Curte și se adresează în principal juriștilor și organizațiilor societății civile.

Videoclipul a fost realizat de către Curtea Europeană, în colaborare și cu sprijinul Programului Consiliului Europei pentru „Formarea Juriștilor în Domeniul Drepturilor Omului” (Programul HELP).

Cuprinsul discursului video:
1. Formularul de cerere și Articolul 47 din Regulamentul Curții
2. Epuizarea căilor de recurs interne și termenul de șase luni (Articolul 35 § 1 al Convenției Apărării Drepturilor Omului și Libertăților fundamentale)
3. Cererea abuzivă (Articolul 35 § 3 al Convenției)
4. Cererea deja adresată Curții sau unei alte instanțe internaționale (Articolul 35 § 2 al Convenției)
5. Calitatea de victimă (Articolul 34 al Convenției)
6. Responsabilitatea statului (Ratione personae) (Articolul 35 § 3 al Convenției)
7. Jurisdicția teritorială (Ratione loci) (Articolul 35 § 3 al Convenției)
8. Jurisdicția temporală (Ratione temporis) (Articolul 35 § 3 al Convenției)
9. Obiectul cererii (Ratione materiae) (Articolul 35 § 3 al Convenției)
10. Absența unui prejudiciu important (Articolul 35 § 3 (b) al Convenției)
11. Cererea vădit nefondată (Articolul 35 § 3 al Convenției)
12. Remarci finale

Varianta video subtitrată în 14 limbi poate fi accesată online pe contul YouTube al Curții, pe pagina web a Curții și pe Platforma HELPînsoțită de varianta printată a discursului și o listă a precendentelor relevante din jurisprudența CEDO.

Consultați și:

• Conferința completă
• Jurisprudența CEDO relevantă
• Ghid practic cu privire la admisibilitate

Sursa informației este Moldova Europeană (www.infoeuropa.md).

Resurse privind creșterea șanselor de admisibilitate a unei cereri la CEDO was last modified: noiembrie 6th, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter