Regulamentul Institutului Naţional al Magistraturii – modificări (Hotărârea Plenului CSM nr. 75/2021)

26 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
1.207 views

Actul modificat

Actul modificatorSumar
 

Regulamentul Institutului Național al Magistraturii

 

(M. Of. nr. 193 din 21 martie 2007; cu modif. și compl. ult.)

 

Hotărârea Plenului CSM nr. 75/2021 pentru modificarea și completarea Regulamentului Institutului Național al Magistraturii

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

 

(M. Of. nr. 428 din 22 aprilie 2021)

 

modifică: art. 16 alin. (1) și (4);

– introduce: art. 38 alin. (6).

 

În M. Of. nr. 428 din 22 aprilie 2021 s-a publicat Hotărârea Plenului CSM nr. 75/2021 pentru modificarea și completarea Regulamentului Institutului Național al Magistraturii.

 Redăm, în cele ce urmează, modificările și completările aduse respectivului act normativ.

 

Art. 16 alin. (1) și (4)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 16 alin. (1) și (4) se prezentau sub următoarea formă:

„(1) Șefii structurilor organizatorice prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. b), c), e), g) și h) sunt numiți pentru un mandat de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii, de directorul Institutului, din rândul personalului de specialitate juridică al Institutului, asimilat judecătorilor și procurorilor, precum și al judecătorilor și procurorilor detașați în cadrul Institutului, urmând a fi validați de Consiliul științific.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

(…)

(4) Șefii structurilor organizatorice prevăzute la art. 2 alin. (3) sunt numiți, în condițiile legii, din rândul funcționarilor publici din cadrul Institutului.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 16 alin. (1) și (4) se modifică și vor avea următorul conținut:

Art. 16

(1) Șefii structurilor organizatorice prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. b), c), e) și g) sunt numiți pentru un mandat de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii, de directorul Institutului, din rândul personalului de specialitate juridică al Institutului, asimilat judecătorilor și procurorilor, precum și al judecătorilor și procurorilor detașați în cadrul Institutului, urmând a fi validați de Consiliul științific.

(…)

(4) Șefii structurilor organizatorice prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. h) și alin. (3) sunt numiți, în condițiile legii, din rândul funcționarilor publici.

 

 

Art. 38 alin. (6)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 38, după alin. (5) se introduce un nou alineat, alin. (6), cu următorul cuprins:

(6) Cheltuielile de școlarizare reprezintă cheltuielile cu personalul de instruire implicat în procesul de pregătire profesională a auditorilor de justiție, cheltuielile cu personalul de instruire implicat în examenul de absolvire al auditorilor de justiție în cazul în care auditorul de justiție participă la acest examen, cheltuielile cu decontarea materialelor didactice, cheltuielile de întreținere suportate de Institut pentru spațiile de cazare deținute de acesta sau contravaloarea chiriei decontate, precum și orice alte cheltuieli efectuate de Institut în legătură cu școlarizarea auditorilor.

Regulamentul Institutului Național al Magistraturii – modificări (Hotărârea Plenului CSM nr. 75/2021) was last modified: aprilie 26th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter