Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului tehnic permanent pentru construcţii (OMDLPA nr. 60/2021)

27 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 54
Actul publicat în Monitorul OficialSumar
Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației (OMDLPA) nr. 60/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții

 

(M. Of. nr. 79 din 25 ianuarie 2021)

 

 

Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții.

În M. Of. nr. 79 din 25 ianuarie 2021 s-a publicat Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației (OMDLPA) nr. 60/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții.

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile regăsite în cuprinsul ordinului.

Art. 1

„Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Art. 2

„Agrementele tehnice în construcții aflate în curs de elaborare la data intrării în vigoare a prezentului ordin, în baza unor contracte încheiate, se finalizează în conformitate cu prevederile legale în vigoare la data contractării”.

Art. 3

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și intră în vigoare la 60 de zile de la data publicării”.

Art. 4

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului dezvoltării regionale și turismului nr. 1.269/2011 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 267 din 15 aprilie 2011, se abrogă”.

Art. 5

„În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, organismele elaboratoare de agremente tehnice în construcții au obligația să transmită la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației următoarele:

a) lista cuprinzând denumirile, numerele și titlurile agrementelor tehnice în construcții aflate în perioada de valabilitate;

b) lista cuprinzând denumirile, numerele și titlurile agrementelor tehnice în construcții aflate în curs de elaborare și numerele solicitărilor de elaborare ale acestora;

Videoconferința regională de insolvență Buzău

c) solicitările pentru abilitare și evidența la zi a certificatelor de abilitare a organismelor elaboratoare de agremente tehnice în construcții, inclusiv a anexelor cu mențiuni”.

Redăm, în continuare, structura Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții, regăsit în anexa care face parte integrantă din prezentul.

Structura

Capitolul I: Structura Consiliului tehnic permanent pentru construcții

Capitolul II: Funcționarea C.T.P.C.

Capitolul III: Atribuțiile președintelui C.T.P.C.

Capitolul IV: Atribuțiile direcției de specialitate privind activitatea de agrement tehnic în construcții

Capitolul V: Funcționarea comisiilor tehnice de specialitate pentru avizarea agrementelor tehnice în construcții

Capitolul VI: Funcționarea comisiilor tehnice de specialitate pentru abilitarea organismelor elaboratoare de agremente tehnice în construcții

Capitolul VII: Funcționarea comisiilor tehnice de specialitate pentru supravegherea organismelor elaboratoare de agremente tehnice în construcții

Capitolul VIII: Dispoziții finale

Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului tehnic permanent pentru construcții (OMDLPA nr. 60/2021) was last modified: ianuarie 26th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter