Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA a fost modificat

16 iun. 2023
Vizualizari: 482
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a adoptat Hotărârea nr. 351/8 iunie 2023 pentru modificarea Regulamentului-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Redăm, în continuare, principalele prevederi:

Art. 1 – Se modifică unele prevederi ale „REGULAMENTULUI–CADRU privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere in cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice”, potrivit Anexei 1 la prezenta Hotărâre.

Art. 2 – „REGULAMENTUL–CADRU privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere in cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice”, cu modificările prevăzute prin prezenta hotărâre, se publică în forma cuprinsă la Anexa 2.

Anexa 1:

1. Se adaugă un articol nou – Art. 21 – având următorul conținut:

„Pentru a putea dobândi calitatea de avocat definitiv, persoanele prevăzute la art. 2 alin. (2) se pot înscrie numai la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice. Persoanele admise la examenul de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) vor trebui să parcurgă perioada de stagiu în condițiile stabilite de art. 18 din Lege și să susțină examenul prevăzut de art. 20 alin. (1) – (4) din Lege”.

2. La Art. 4, alin. (2) se modifică, având următorul conținut:

„(1) Consiliul U.N.B.R. poate stabili, la propunerea Comisiei Permanente a U.N.B.R., desfășurarea examenului în anumite centre teritoriale sau în localitatea sediului central al I.N.P.P.A., precum și arondarea teritorială a candidaților la susținerea examenului în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen”.

3. La Art. 4, alin. (3) se modifică, având următorul conținut:

„(1) Consiliul U.N.B.R. stabilește, la propunerea Comisiei Permanente a U.N.B.R., tematica, bibliografia de examen, metodologia de examinare și data la care se susțin probele de examen”.

Regulamentul-cadru, în forma cuprinsă la Anexa 2, poate fi consultat aici.

Pentru detalii suplimentare, consultați sursa informației.

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

🔔Vezi și [UPDATE: Propuneri dezbătute] UNBR. Ordinea de zi a Congresului Avocaților – 9-10 iunie 2023

Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul INPPA a fost modificat was last modified: iunie 16th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: