Preluarea drepturilor salariale în contractele colective de muncă viitoare, fără nicio negociere, datorită nivelului mai ridicat. Considerarea lor ca drepturi câştigate

11 mart. 2013
Vizualizari: 43
  • Contract colectiv de muncă 2008: art.128-129

Drepturile consacrate într-un contract trebuie considerate ca drepturi câștigate la negocierea viitorului contract, fiindcă ar trebui să existe un proces evolutiv de creștere a salariilor de la an la an ca o consecință a unor rezultate economice superioare.
Procesul evolutiv al salariilor ar fi afectat de rezultatele economice negative, în sensul că drepturile salariale nu mai pot fi negociate la un nivel ridicat și nici păstrate potrivit negocierii anterioare, teoria „drepturilor câștigate” nemaiputând fi aplicată.

(Curtea de Apel Pitești, secția a I civilă, decizia nr. 1048 din 11 martie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Preluarea drepturilor salariale în contractele colective de muncă viitoare, fără nicio negociere, datorită nivelului mai ridicat. Considerarea lor ca drepturi câștigate was last modified: februarie 22nd, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.